Schoonmaken acryl prints - hoe dan?


Heb jij je mooiste herinneringen als echte kunstwerken op acryl laten afdrukken en aan de muur hangen, en vraag je je dan af: hoe maak ik ze eigenlijk schoon? Je hebt er immers veel geld voor betaald en wilt het oppervlak wel schoon hebben maar niet kapot maken. Zoals elk kunstwerk hebben deze afdrukken een beetje liefde en onderhoud nodig om ze er op hun best uit te laten zien.


Dit kan worden bereikt met een paar eenvoudige stappen. In deze gids zal ik jou door een paar eenvoudige stappen leiden om jouw acryl kunstafdrukken er jarenlang als nieuw uit te laten zien.

Wat zij de beste methoden om acryl prints schoon te maken?

Volg deze drie stappen voor krasvrij schoon kunstwerk:


  1. Veeg het acrylglas af met een microvezeldoek. Hiermee verwijdert u eventueel opgehoopt stof of vuil. Gebruik geen papieren doek. Je kunt het microvezeldoek wel zachtjes vochtig maken.
  2. Spuit acrylglas in met kunststofreiniger. Gebruik geen agressieve chemicaliën zoals ammoniak of schoonmaakmiddelen op alcoholbasis. Afwaszeep (1 drupje) werkt ook prima. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen.
  3. Veeg acrylglas af met een microvezeldoek. Zorg ervoor dat het oppervlak droog is om strepen te voorkomen.
Acryl print in kleur

Kan ik een papieren handdoek gebruiken om mijn acrylglas print schoon te maken?

Nee. Papieren handdoeken variëren in zachtheid en absorptie, ze kunnen krassen of strepen op jouw acrylglas achterlaten. Gebruik altijd een microvezeldoek om acrylglas schoon te maken.


Kan ik een brillenreiniger gebruiken om mijn acrylglas print schoon te maken?

Ja. Elke zachte monitor- of glasreiniger werkt net zo goed als een acrylglas plasticreiniger op uw kunst. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen met ammoniak of alcohol.

KRASSEN EN KLEINE SCHADES AFHANDELEN


Krassen en kleine beschadigingen kunnen afbreuk doen aan de schoonheid van jouw acryl kunstafdrukken, maar ze kunnen effectief worden aangepakt als ze correct worden behandeld.


Identificeer de schade: begin met het onderzoeken van de hele afdruk onder goede lichtomstandigheden om alle beschadigde gebieden nauwkeurig te identificeren.


Gebruik een microvezeldoek: voor ondiepe krassen kan het gebruik van een microvezeldoek voldoende zijn. Wrijf het bekraste gebied voorzichtig in een cirkelvormige beweging - dit kan helpen de zichtbaarheid van kleine krassen te verminderen.


Laat je voor diepe krassen adviseren bij jouw fotograaf of print lab wat de beste mogelijkheden zijn.


Onthoud dat het altijd het beste is om te voorkomen dat er krassen ontstaan. Hanteer jouw acryl afdrukken altijd met schone handen en zorg ervoor dat ze stevig worden opgehangen of opgeslagen om onbedoelde schade te voorkomen.