Zwangerschapsshoot tarieven - een complete gids

Wat zijn de kosten voor een zwangerschapsfotoshoot?


Ben jij op zoek naar een goede fotograaf - of de "juiste" fotograaf voor jou? Zie je de bomen door het bos niet meer en kijk je alleen nog maar naar de prijzen? Ik help jou in deze gids op weg naar de passende fotograaf voor jouw zwangerschapsshoot.

Waar moet je voor uitkijken? Welke vragen moet jij stellen? Is de prijs alles wat telt?


Is goedkoop achteraf duurkoop, en duur alleen maar duur?

Ik neem aan dat je een idee hebt over hoe jouw zwangerschapsfoto's eruit moeten komen te zien, en dat je er een budget voor hebt bedacht. Nu is het voor iedereen natuurlijk verschillend wat men daarvoor wil uitgeven. Net als met alles in het leven: de ene rijdt een Maserati de ander een Fiat Punto. En beiden brengen jou van A naar B. Dus de eigenlijke vraag is: wat betekend fotografie voor jou? Wat gaan de vastgelegde momenten voor jou - jaren later - betekenen? Hoeveel zijn herinneringen waard?

luxe zwangerschapsfotografie in Drenthe witte jurk
luxe zwangerschapsfotografie in Drenthe in het bos
luxe zwangerschapsfotografie in Drenthe blauwe jurk

Verschil in prijzen


Ik neem je even mee in een gedachten experiment, waarbij ik jou uitleg voor welke prijs jij welke "soort" fotograaf en dus foto's kunt verwachten. Daarmee kun jij alvast een keuze maken, waar voor jou het belang ligt en wat jij bereid bent om ervoor uitgegeven. Ontdek de verschillende prijsgroepen: De prijzen voor zo'n shoot kunnen sterk variëren, afhankelijk van de fotograaf en de diensten die worden aangeboden. In deze blog bespreken we drie prijscategorieën: van de betaalbare hobbyfotograaf tot de exclusieve high-end professional. Lees verder om te ontdekken wat je kunt verwachten per prijsklasse.

Groep 1: de hobbyfotograaf < 100 euro


Als je een zwangerschapsshoot laat maken door een hobbyfotograaf die minder dan €100 vraagt, krijg je vaak een hele betaalbare optie. Dit kan aantrekkelijk zijn als je een beperkt budget hebt, maar het is goed om te weten wat je voor dit bedrag kunt verwachten.

Wat je kunt verwachten:

**Basisuitrusting**: Hobbyfotografen hebben vaak een eenvoudige camera, zonder de geavanceerde lenzen en belichtingstechnieken die professionele fotografen gebruiken. Je krijgt dus mogelijk fotos die meer lijken op wat je gewend bent van je mobiele telefoon (soms ook nog mindere kwaliteit).

**Locatiekeuze**: Vaak wordt er buiten gefotografeerd, bijvoorbeeld in een park of op een andere openbare plek, omdat ze geen eigen studio hebben. Hierbij moet het weer wel meespelen, dus 100% een datum plannen is vaak niet mogelijk.

**Beperkte nabewerking**: Je krijgt waarschijnlijk een aantal onbewerkte of licht bewerkte foto's. Professionele retouchering is vaak niet inbegrepen.

**Minder ervaring**: Hobbyfotografen hebben vaak minder ervaring in het aansturen van poses of het werken met specifieke zwangerschapsbelichting, wat invloed kan hebben op de kwaliteit van de foto's. Het nadeel zou dus kunnen zijn, dat jouw fotos niet scherp zijn, of slecht belicht, korrelig of alle drie. Afdrukken zijn misschien niet mogelijk omdat de bestandsgrote te klein is.

Voor wie is dit geschikt?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige, spontane fotoshoot zonder al te veel poespas, kan een hobbyfotograaf een prima optie zijn. Verwacht echter geen uitgebreide services of professioneel resultaat, maar meer een persoonlijke, informele benadering.

Groep 2: De semi-professionele fotograaf (€100 - €500)

In deze prijsklasse kom je uit bij fotografen die al wat meer ervaring hebben en mogelijk zelfs een kleine studio tot hun beschikking hebben. Voor prijzen tussen de €100 en €500 kun je al wat hogere kwaliteit en meer dienstverlening verwachten.

Wat je kunt verwachten:

**Betere apparatuur**: Semi-professionele fotografen hebben vaak toegang tot betere camera's, lenzen en mogelijk wat basale studioverlichting.

**Studio of locatiekeuze**: Je hebt hier vaak de optie om te kiezen tussen een kleine studio of een mooie buitenlocatie. De fotograaf kan je helpen bij het kiezen van de juiste plek. **Uitgebreidere nabewerking**: De foto's worden professioneel nabewerkt en er wordt aandacht besteed aan licht, schaduwen en kleuren. Dit zorgt voor een mooi eindresultaat. - **Meerdere outfits en poses**: In deze prijsklasse kun je verwachten dat de shoot wat langer duurt en dat er tijd is voor verschillende outfits en poses. Dit geeft meer variatie in de foto's.

Deze fotografen hebben vaak wel al wat ervaring maar mogelijk nog geen cursussen gevolgd om zich zelf naar een hoger niveau te tillen. Je krijgt hier kwa kwaliteit al wel wat betere fotos, niet meer te vergelijken met jouw mobiele telefoon. Zoek jij het bewuste "extra" en wil jij vertrouwen dat jouw fotos ook echt uitkomen zo als jij ze in jouw dromen zag? Dan lees nog de kolom rechts hiervan.

Voor wie is dit geschikt?

Deze prijsklasse is ideaal voor mensen die wat meer willen investeren in hun zwangerschapsshoot zonder meteen naar de hoogste prijsklasse te gaan. De foto's zullen professioneel aanvoelen, maar misschien mis je nog de extra luxe en persoonlijke aandacht die de high-end fotografen bieden.

Groep 3: professionele fotograaf (vanaf €500)

In de prijsklasse vanaf €500 en hoger, werk je met fotografen die de hoogste kwaliteit en een luxe ervaring bieden. Hier krijg je een compleet op maat gemaakte shoot, waarbij alles tot in de puntjes wordt geregeld.

Wat je kunt verwachten:

**Topklasse apparatuur**: Deze fotografen gebruiken de beste camera’s, lenzen en professionele verlichtingstechnieken om elk detail perfect vast te leggen. Ze beschikken vaak over een compleet uitgeruste studio.

**Studio en styling**: Vaak is er een professionele studio beschikbaar waar je kunt kiezen uit prachtige settings en decors. Bovendien zijn visagie en hairstyling inbegrepen, waardoor je er op je best uitziet voor de camera. Ook zijn er vaak mooie zwangerschapsoutfits beschikbaar.

**Maatwerk fotoshoot**: In deze prijscategorie wordt alles afgestemd op jouw wensen. Van de locatie tot de stijl van de foto's, alles wordt vooraf besproken zodat de shoot perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid en wensen. Dit zorgt voor een unieke, persoonlijke ervaring. **Begeleiding en advies**: Naast het maken van de foto's krijg je uitgebreide begeleiding bij het uitzoeken van de beste foto's. Sommige fotografen bieden zelfs de mogelijkheid om een prachtig fotoalbum of een uniek kunstwerk voor aan de muur te ontwerpen.

**Exclusieve presentatie**: De eindproducten zijn van hoge kwaliteit, vaak in de vorm van een luxe fotoboek, afdrukken op groot formaat of zelfs wanddecoratie. Je krijgt niet alleen digitale bestanden, maar ook tastbare herinneringen van topkwaliteit.

Voor wie is dit geschikt?

** Deze prijsklasse is voor mensen die echt iets speciaals willen en bereid zijn om te investeren in een totaalbeleving. Als je droomt van een luxe ervaring, waarbij elk detail is verzorgd en je volledig wordt ontzorgd, is een high-end fotograaf de juiste keuze.

luxe zwangerschapsfotografie in Drenthe zwarte jurk
luxe zwangerschapsfotografie in Drenthe groene jurk

Mijn rol als fotograaf tijdens jouw sessie


Bij editorial style zwangerschapsfotografie ben ik als fotograaf meer dan alleen een technicus achter de camera. Ik fungeer als een regisseur die de sfeer creëert en de connectie tussen het aanstaande ouderschap vastlegt. In mijn fotostudio in Drenthe wordt ik geïnspireerd door de prachtige natuurlijke omgeving, waardoor er een unieke dynamiek ontstaat tussen de zwangere vrouw, haar partner en mij als jouw fotograaf. Ik streef ernaar om echte, makkelijk geposeerde momenten vast te leggen die het verhaal van de zwangerschap vertellen.

luxe zwangerschapsfotografie studio in Drenthe zwarte jurk
luxe zwangerschapsfotografie studio in Drenthe roze jurk

Het Belang van Stijl en Details - Editorial fine art it is


Bij editorial style zwangerschapsfotografie draait alles om stijl en details. Van kledingkeuze tot locatie en belichting, elk element draagt bij aan het creëren van een samenhangend verhaal. In mijn fotostudio in Drenthe wordt speciale aandacht besteed aan het benadrukken van de unieke stijl van de aanstaande ouders en het vastleggen van de kleine details die deze periode zo bijzonder maken.

Iets voor jou?


Het vastleggen van de magie van zwangerschap in mijn fotostudio in Bovensmilde, Drenthe is een ervaring die niet alleen resulteert in prachtige beelden, maar ook in kostbare herinneringen. Met mijn moderne fine art style zwangerschapsfotografie wordt elke foto een kunstwerk op zich, en de natuurlijke pracht van Drenthe voegt een extra dimensie toe aan deze bijzondere herinneringen. Kies voor een fotostudio die gespecialiseerd is in deze stijl en laat je betoveren door de unieke en tijdloze schoonheid van jouw zwangerschap.

Comfort en Verwennerij


Een van de essentiële aspecten van een zwangerschapsfotoshoot in mijn fotostudio is het creëren van een omgeving waarin jij je volledig op je gemak voelt. Het is niet alleen een fotosessie; het is een ervaring die draait om comfort, zelfvertrouwen en verwennerij. In mijn fotostudio wordt er speciale aandacht besteed aan het scheppen van een ontspannen sfeer waarin jij je als aanstaande moeder vrij voelt om jouw natuurlijke schoonheid en emoties te tonen.

volledig verzorgde fotosessie met make up in Drenthe

Professionele Styling voor de Perfecte Look - Make-up artieste in de studio is inbegrepen in jouw sessie


Om de zwangerschapsfoto's naar een hoger niveau te tillen, wordt in mijn fotostudio in Drenthe professionele styling aangeboden. Jij kunt genieten van een speciale haarstyling en professionele make-up, waardoor jij straalt op elke foto. Deze extra zorg en aandacht voor detail dragen bij aan het creëren van een verfijnde en elegante uitstraling, die perfect past bij de editorial style zwangerschapsfotografie.

Een Uitgebreide Garderobe


In mijn studio wordt er gezorgd voor een uitgebreide garderobe van hoogwaardige outfits die perfect aansluiten bij de editorial style zwangerschapsfotografie. Of de voorkeur nu uitgaat naar een flying dress, een tijdloze wrap of een meer eigentijdse outfit, de diverse collectie stelt de zwangere klant in staat haar dromen van het perfecte plaatje waar te maken.


Ik begrijp heel goed dat elke zwangerschap uniek is, en daarom worden de hoogwaardige stoffen niet alleen gekozen op basis van kwaliteit, maar ook met oog voor individualiteit. Het resultaat is een verzameling prachtige outfits die de persoonlijkheid en stijl van de zwangere klant weerspiegelen, waardoor het perfecte plaatje tot leven komt op een manier die echt authentiek is.


Voor veel aanstaande moeders is de zwangerschapsfotoshoot niet alleen een momentopname, maar een droom die uitkomt. In mijn fotostudio in Drenthe wordt deze droom gevoed door de mogelijkheid om outfits op maat te kiezen, gemaakt van hoogwaardige stoffen die comfort en stijl combineren. Ik moedig mijn zwangere klant aan, om haar eigen visie te delen, en met de zorgvuldig geselecteerde materialen en een uitgebreide garderobe, wordt elke fotosessie een unieke expressie van haar persoonlijke stijl en voorkeuren.

maternity studio photography in Drenthe, Friesland en Groningen, zwangerschapsfotografie, witte bodysuit

Kosten zwangerschapsshoot


Wat kost nu een zwangerschapsshoot bij mij? Ik werk op maat dus zijn de kosten afhankelijk van jouw wensen. Ik leg jou hier uit wat jij kunt verwachten kwa kosten.

Bij een op maat gemaakte sessie kun je er zeker van zijn dat je geen onnodige kosten hebt en maximale controle hebt over het eindresultaat. Dit zorgt ervoor dat je precies krijgt wat je wilt, op een manier die past bij jouw budget en wensen.

In mijn studio hanteer ik een sessieprijs, daarin zijn geen fotoproducten inbegrepen. Mijn collecties starten vanaf 550 euro.


Sessieprijs 190 euro

In mijn sessieprijs zijn inbegrepen:

  • een persoonlijke kennismaking
  • professioneel haar & make-up voor de aanstaande mama
  • 1-1.5 uur zwangerschapsfotografie
  • de presentatiesessie van jullie mooiste foto's (30-50)

In de sessieprijs zijn geen fotoproducten of digitale bestanden inbegrepen.

Wall art & foto producten kies je tijdens de presentatiesessie.